
تصاویر منتشره در این مراسم حکایت از بنیان نهادن ویندوز 10 برپایه ترکیب ویندوز 7 و ویندوز 8 دارد. صفحه آغازین مترو و منوی استارت سنتی مایکروسافت باهم ترکیب شدهاند و کاشیها و آیکونها نیز به صورت ترکیبی از برنامههای کلاسیک و البته برنامههای مشترک بین دستگاههای مختلف قابل دسترسی هستند.
شرکت مایکروسافت رسما از نام جدید نسخه آتی سیستمعامل ویندوز خود رونمایی کرد. ویندوز 10! که البته این شرکت اعلام کرده کد داخلی استفاده شده برای این نسخه از سیستمعامل، Windows Threshold خواهد بود.
بدین ترتیب ویندوز 10 حسن ختامی خواهد بود برای نامهایی مانند ویندوز TH، ویندوز ایکس، ویندوز وان و حتی ویندوز 9. این نسخه از سیستمعامل مایکروسافت که جامعترین نسخه آن نیز به شمار میآید قرار است تجربه کاری مشترکی برای سختافزارهای مختلف استفاده کننده از این سیستمعامل به همراه داشته باشد. بدینترتیب توسعهدهندگان نرمافزاری میتوانند برنامههای مشترک برای دستگاههای مختلف تولید کنند.
بیانیه رسمی مایکروسافت در این خصوص به شرح ذیل است:
” ویندوز 10 بر روی گستره وسیعی از دستگاهها قابل بهرهبرداری است. از دستگاههای مجهز به اینترنت تا دستگاههایی که از صفحهنمایش 4 اینچی بهره میبرند و حتی دستگاههای 80 اینچی و یا دستگاههایی که فاقد صفحهنمایش هستند همه و همه از این نسخه از سیستمعامل مایکروسافت استفاده خواهند کرد. برخی از این دستگاهها دائما در دستان شما هستند، برخی از قلم و یا دستان شما برای لمس استفاده میکنند و برخی از موشواره و صفحهکلید بهره میبرند.”
وقتی این گزینهها را درکنار یکدیگر قرار میدهید، نتیجه چیزی شبیه به ویندوز 7 مایکروسافت خواهد بود. Joe Belfiore در مراسم سخنرانی به این نکته اشاره کرد که همچنان میلیونها کاربر از ویندوز 7 استفاده میکنند و اعلام نمود این شرکت قصد دارد مهاجرت به ویندوز 10 را بسیار راحتتر از مهاجرت به ویندوز 8 سازد.
تصاویر منتشره در این مراسم حکایت از بنیان نهادن ویندوز 10 برپایه ترکیب ویندوز 7 و ویندوز 8 دارد. صفحه آغازین مترو و منوی استارت سنتی مایکروسافت باهم ترکیب شدهاند و کاشیها و آیکونها نیز به صورت ترکیبی از برنامههای کلاسیک و البته برنامههای مشترک بین دستگاههای مختلف قابل دسترسی هستند.
کاشیهای زنده نیز همچنان در ویندوز حضور دارند و البته میتوانید به دلخواه اندازه آنها را تغییر دهید. Belfiore در اینباره میگوید:
“در ویندوز 8 کاربران در هنگام اجرای برنامهای جدید، با محیطی متفاوت روبرو میشدند. ما این تجربه را تغییر خواهیم داد و قصد داریم برای کاربرانی که از موشواره و صفحهکلید استفاده میکنند رابط کاربری آشنایی بیافرینیم.”
در منوی استارت، شاهد حضور قابلیتی برای جستجو در وب هستیم. Task View، قابلیت جدید به کار گرفته شده در این نسخه از ویندوز نیز باعث بهبود استفاده از قابلیت مالتیتسکینگ خواهد شد.
به نظر میرسد در محیط دسکتاپ نیز شاهد تجربه مشابه OS X خواهیم بود و کاربران میتوانند از دسکتاپهای مختلف برای کار، منزل و استفادههای دیگر بهره ببرند.
علیرغم این اوصاف، مایکروسافت استفاده از ورودیهای لمسی را نیز نادیده نگرفته است. نوارجادویی با بهبودهایی به ویندو 10 منتقل شده است. برای کاربرانی که از دستگاههای قابل تبدیل نظیر Lenovo Yoga 2 Pro بهره میبرند نیز مایکروسافت حالت Continumm را در نظر گرفته تا تبدیل بین حالت لپتاپ و تبلت به راحتی امکانپذیر باشد.
مایکروسافت از فردا برنامهای برای معرفی ویندوز 10 ترتیب خواهد داد که در آن مشتاقان و کاربران مختلف میتوانند از نسخه آموزشی سیستمعامل جدید استفاده کنند. ویندوز 10 رسما در اواخر سال 2015 به بازار عرضه خواهد شد و بنابه گفته مایکروسافت، این شرکت تا سال آینده از قابلیتهای جدید و بیشتری از این ویندوز رونمایی خواهد کرد.

با 10 قابلیت جدید ویندوز 10 مایکروسافت آشنا شوید!-
نوبتی هم که باشد بعد از مدتها نوبت عرضاندام کردن غول نرمافزاری دنیا و روشن کردن استراتژی ردموندی ها برای سیستمعامل جدید است. دیشب مایکروسافت در سانفرانسیسکو همایشی تقریباً خصوصی با بعضی از شرکای سختافزاری و عدهای از اهالی رسانه داشت که در طول این همایش اقدام به معرفی نام و بعضی از ویژگیهای جدید سیستمعامل ویندوز کرد.
همانطور که میدانید مایکروسافت سنتشکنی کرده و با جهشی 2 پلهای ویندوز جدید را Windows 10 نامیده است. به نظر میرسد مایکروسافت به هدف چندین و چندساله خود بسیار نزدیک شده و انتظار میرود در آیندهای نهچندان دور سیستمعاملی با قابلیت نصب بر روی دستگاههای مختلف را رونمایی کند. در جلسهی یادشده تنها به نکاتی کوتاه و مختصر از ویژگیهای جدید ویندوز آینده اشارهشده و صرفاً هدف از بیان آنها نیز آشنایی شرکای سختافزاری مایکروسافت برای دیدن راه ویندوز در آینده بوده است. ما در ادامه به 10 ویژگی جدید در ویندوز 10 اشاره خواهیم کرد.
منوی استارت جدید در ویندوز 10:
مایکروسافت بعد از بازخورد منفی از حذف منوی استارت در ویندوز 8، تصمیم به انتشار بهروزرسانی جدیدی بانام 8.1 کرد که در آن دکمهی استارت بهجای خود بازگشت. ولی اکنون به نظر میرسد در ویندوز 10 منوی استارت شاهد تغییراتی از قبیل باز شدن منو بهصورت سنتی باقابلیت پین کردن نرمافزارهایی مختلف حتی نرمافزارهایی که برای نسخهی دسکتاپ طراحی نشدهاند اشاره کرد.
همهچیز در قالب پنجره:
به نظر میرسد مایکروسافت در نسخهی آتی ویندوز امکان اجرای نرمافزارهایی که با رابط کاربری لمسی سازگار هستند را نیز به محیط دسکتاپ بیاورد. در کنار این ویژگی اضافه شدن یا بهنوعی بازگشت دکمههای بستن و کوچک کردن در گوشهی پنجرههای نرمافزارها میتوان اشاره کرد.
چندین دستکتاپ یا همان صفحهی کار در ویندوز 10:
امکان دارد صفحهی اصلی کار شما در ویندوز بسیار شلوغ باشد و یا چندین نفر از یک سیستم استفاده نمایید و هر شخص خواهان قرار دادن نرمافزارهای دلخواه بر روی دسکتاپ باشد.در ویندوز 10 امکان استفاده از چندین دسکتاپ و قابلیت سوئیچ بین آنها فراهم گردیده است.
جستوجوی سریعتر:
مایکروسافت قصد دارد File Explorer ویندوز 10 را بهنوعی هوشمند سازد تا پوشههایی که شما بیشتر به آنها سر میزنید را به خاطر سپرده تا در صورت جستجوی فایلی ، پوشههای پربازدید را در رأس جستجو قرار دهد.با این کار احتمال سریعتر پیدا شدن فایل نیز افزایش خواهد یافت.
اضافه شدن دکمهی کار:
با کلیک بر روی این دکمه که قرار است به ویندوز 10 بیاید، میتوان بهسرعت بین نرمافزارها و دسکتاپهای متفاوت سوئیچ کرد.
کلید ها و میانبرهای جدید:
یکی دیگر از ویژگیهای اضافهشده به ویندوز 10 خط فرمان قابلبرنامهریزی است که فرد میتواند با برنامهریزی آن بهصورت شخصی یک میانبر برای اجرای هر فرمانی استفاده نماید.
File Explorer جدید:
در نسخهی آتی ویندوز شاهد File Explorer جدید خواهیم بود که بر روی آن دکمهی خانه باقابلیت تعریف هر صفحهای اشاره کرد.همچنین دکمههایی بر روی آن بهمنظور سهولت در اشتراک گزاری فایلها و صفحات بدون نیاز به نرمافزار خاصی تعبیهشده است.
قالببندی بهتر صفحه:
ویندوز جدید این امکان را میدهد که بهصورت همزمان از 4 نرمافزار استفاده کنید و تمام آنها را بهصورت کامل مشاهده نمایید.در این طرح جدید، صفحه به یک مربع تقسیم میشود. ویندوز جدید همچنین نرمافزارهایی که بهطور پنهان در حال فعالیت میباشند را به کاربر اطلاع میدهد و حتی بهطور هوشمند پیشنهادهایی باکار در حال انجام کاربر برای استفاده از نرمافزارها و پر کردن فضای خالی صفحه ارائه میکند.
تطبیق با رابط کاربری:
بهترین امکان معرفیشده در ویندوز 10 را میتوان به اینجا محیطی که در آنهم استفاده از موس و کیبورد وجود دارد و هم صفحهی لمسی. ویندوز جدید بهطور خودکار در شرایط وصل و استفاده از موس و کیبورد نرمافزارها و محیط را برای استفاده از آنها آماده میکند و در صورت استفاده از صفحهی لمسی محیط را با این رابط کاربری تطبیق خواهد داد.
یک فروشگاه برای همه:
انتظار میرود در نسخهی آتی یک استور یا فروشگاه برای دریافت نرمافزارها وجود داشته باشد که هماکنون نیز این کار شروع شده است.با این ویژگی نرمافزارهای طراحیشده قابلیت اجرا بر روی گوشی و هم سیستمهای رومیزی را خواهند داشت.
دراینبین اطلاعاتی از صفحهی آگاهسازیها و دستیار صوتی مایکروسافت قید نشده اما بهطور یقین این دو ویژگی از قابلیتهای ویندوز 10 خواهند بود. درهرصورت باید منتظر ماند تا مایکروسافت در آینده نسخهی پیشنمایش را منتشر کند زیرا نسخهی پیشنمایش بیشترین شباهت را به نسخهی نهایی ویندوز خواهد داشت.
چرا مایکروسافت با وجود آماده بودن نسخه آزمایشی ویندوز ۹ آن را کنار گذاشت؟
ویندوز 9، نسخه پیشین یعنی ویندوز 8 را از بحران خارج کرد. با معرفی غیررسمی و انتشار عکسها و تصاویر و قابلیتهای دیگر این نسخه از سیستمعامل ویندوز، مایکروسافت قصد داشت از ویندوز 9 به عنوان آلترناتیوی برای ویندوز 8 و اهرمی برای کاهش فشار به این نسخه از سیستمعامل ویندوز استفاده کند.
اگر با شنیدن اوصاف و خواندن قابلیتهای مختلف ویندوز9، منتظر دریافت و نصب این نسخه از سیستمعامل مایکروسافت بودید، بدنیست بدانید این نسخه از سیستمعامل مایکروسافت هیچگاه به بازار عرضه نخواهد شد و به جای آن میتوانید ویندوز 10 را پس از عرضه رسمی استفاده کنید.
یکی از مسئولین بلندپایه مایکروسافت در اینباره میگوید: ” نسخه آزمایشی درون شرکتی ویندوز 9 را میتوان یک پیشرفت قابل ملاحظه به حساب آورد.”
به عبارت دیگر ویندوز 9، نسخه پیشین یعنی ویندوز 8 را از بحران خارج کرد. با معرفی غیررسمی و انتشار عکسها و تصاویر و قابلیتهای دیگر این نسخه از سیستمعامل ویندوز، مایکروسافت قصد داشت از ویندوز 9 به عنوان آلترناتیوی برای ویندوز 8 و اهرمی برای کاهش فشار به این نسخه از سیستمعامل ویندوز استفاده کند.
اکنون و پس از موفقیت ابتدایی، ویندوز 10 ادامه دهنده ویندوز 9 برای عرضه نسخه مخصوص کاربران خواهد بود. جزئیات منتشره در خصوص ویندوز 9 بسیار محدود بوده اما اکثر توسعهدهندگان، این نسخه از سیستمعامل ویندوز را سریع، بدون مشکل و با رابط کاربری ترکیبی ایدهآل توصیف میکنند.
این بینقص بودن تا حدی است که برخی معتقدند مایکروسافت، ویندوز 9 را برای کارکنان خود کنارگذاشته و بدین ترتیب چالش ” اگر میخواهی از این نسخه از ویندوز استفاده کنی باید به شرکت ما بیایی!” را راهاندازی کرده است!